Retorn al Passat

En un país llunyà, hi vivia un rellotger. S’anomenava Adrià. Ell feia uns rellotges molt ben dissenyats de metall, pedra, fusta, plàstic… Era conegut no només al seu poble, sinó també als pobles veïns.

Un dia, va rebre un correu electrònic i es va sorprendre perquè li va enviar el president del seu país. El correu deia:

Bon dia, senyor Torres,

Vaig sentir que vostè feia uns rellotges magnífics. M´agradaria convidar-lo a la meva mansió i donar-li l´oportunitat de fer rellotges per totes les estacions de tren del país i després uns quants per a la meva mansió. El meu xofer li recollirà quan vostè accepti la meva proposta. Seria un plaer.

                                                                                                                           El president

El dia següent, un cotxe de Mercedes-Benz va arribar al seu poble i el vehicle se´n va anar cap a la mansió amb n´Adrià.

  • Benvingut, senyor Torres –va dir el president-. Aquesta dona el portarà a la seva cambra. Al costat hi ha un taller on pot començar a fer les seves creacions tan fantàstiques.

N´Adrià hi va estar dos mesos fent rellotges. Eren meravellosos, únics, originals. Al principi estaba molt content, però unes setmanes més tard, es va avorrir. Només treballava i treballava. Enyorava la seva vida al seu poble. Es va fer famós en poc temps, però es sentia com un presoner.

Una tarda, mentre descansava, va mirar el rellotge que acabava de fer. Era gran, de metall i era senzill. Va moure les manetes del rellotge cap a l´esquerra, en sentit contrari de les agulles, canviant l´hora i, per tant, tornant al passat. Les va moure i moure i, de sobte, es va trobar al garatge on creava rrellotges abans d´anar a la mansió del president. Va mirar el calendari del seu Iphone i va veure que havia tornat al passat.

Era el dia en què el president li havia enviat el correu. En aquesta ocasió li va contestar al president que no acceptava la seva proposta i va continuar la seva vida en el seu estimat poble.

 Julienne Boadilla